Jåtun

– Jåtun har en ideell beliggenhet for å bygge og bo bærekraftig.

– Beliggenheten må være den riktige hvis man skal lykkes i å skape en bærekraftig livsstil for de fremtidige beboerne.

– Beliggenheten må være den riktige hvis man skal lykkes i å skape en bærekraftig livsstil for de fremtidige beboerne. Her får Jåtun maks uttelling, forteller daglig leder i Jåtta Utbyggingsselskap, Tom Rune Tjelta.

Tjelta står med føttene godt plantet i gresset som snart blir vårgrønt, omgitt av gamle steingarder og kulturlandskap. Han har sola (og Sola) i ryggen og peker nedover mot Hinna Park og Gandsfjorden.

– Jåtun ligger perfekt til med tanke på fremtidens reisemønster der miljøvennlig mobilitet er prioritet nr. 1. Se bare: Like der nede er det flere tusen arbeidsplasser innen energi, finans, handel, service, idrett og mer. Enda nærmere suser lokal- og regionaltog langs Jærbanen og stopper på Jåttåvågen togstasjon. Derfra tar det ca. sju minutter før man er i Stavanger eller Sandnes sentrum. Vegnettet er velutbygd med gang- og sykkelstier og effektivt busstilbud. Den nye bussveien og den trafikale karuselløsningen muliggjør enda bedre kollektivtransport. Det er barnehager, skoler og idrettsanlegg bare minutter unna. Størrelser som Sentralsjukehuset i Rogaland og Universitetet i Stavanger ligger i gåavstand. Ingen tvil, Jåtuns beliggenhet er et ideelt utgangpunkt for en bærekraftig livsstil, sier Tjelta.

– Fellesskap er også bærekraft
Bærekraftig boligutvikling handler også om at de nye beboerne får et nærområde med mangfold av opplevelser og muligheter til å være sosiale.

– Jåtun skal bli mer enn et nytt boligområde, Jåtun skal bli en destinasjon. Vi jobber med planer for å tilføre utbyggingsområdet et mangfold av attraksjoner som beboerne kan nyte godt av. Her har vi allerede mange gode idéer. Etter hvert vil folk som bor i nabolaget i dag bli invitert til å komme med tips, råd og ønsker, slik at de også kan bli en del av det gode bomiljøet vi vil fremme her. Fellesskap er også bærekraft, smiler Tjelta.

Felleskap er også bærekraft, FOTO: Husene i skogen

Teknologi for en bærekraftig livsstil
Jåtuns nærområde har allerede mange kvaliteter som tilsier at folk vil trives i sitt nye nærområde, mener Tjelta.

– Vi ønsker å gjøre det lett for beboerne å bruke og nyte attraksjoner området allerede byr på: turmulighetene og naturen på Jåttå, den korte avstanden til fjorden og nærheten til Vikings hjemmebane og Stadionparken kjøpesenter – for å nevne noe. Gjennom teknologi, gjerne i form av en egen beboer-app, kan vi styrke forutsetningene for at folk bruker nærområdet, både sammen og alene, sier Tjelta, og legger til:

– Vi opplever en rivende teknologiutvikling innen energi, byggematerialer, velferd og deling. Dette skal vi høste av og sette i system. Målet er at Jåtun blir et boligområde med fremtidsrettede løsninger som gjør det mulig å oppnå bærekraftsmålene innen det å bo, bygge og nyte, smiler Tjelta.

    Meld din interesse!

    Registrer deg for å få oppdateringer om Jåtun.

    Jeg godkjenner å bli kontaktet på følgende vis: