Hinna park

Jåtun + Hinna Park = sant

Hinna Park blir en viktig del av nabolaget for alle som flytter til Jåtun. Nå planlegges den videre utviklingen av dette innholdsrike og mangfoldige området.

Hinna Park blir en viktig del av nabolaget for alle som flytter til Jåtun. Nå planlegges den videreutviklingen av dette innholdsrike og mangfoldige området. Et av målene er å tilgjengeliggjøre Jåttåvågens fantastiske sjøfront.

Foto: Hinna park

– Vår ambisjon er å bli Nordens mest attraktive nærings-, bolig- og rekreasjonsområde, sier Kjetil Haver, markedssjef i Hinna Park. Og det er ingen tvil om at han mener alvor, nå som planene legges for siste fase av den storstilte utbyggingen i Jåttåvågen. I tillegg til nye arbeidsplasser og boliger skal store deler av sjøfronten åpnes for folk flest.

– En bystrand i området nedenfor tårnet er høyaktuelt i videreforedlingen av Hinna Park. Vi ønsker å skape en bydel der folk møtes også utenfor jobbsammenheng, og her har vi enestående gode muligheter til å utvikle fjordkanten. Disse områdene vil helt sikkert bli gode rekreasjons- og møtesteder også for de som flytter inn på Jåtun, sier Kjetil, som også kan
fortelle at andre deler av sjøfronten skal kunne nytes i utviklingsperioden. 

– Disse områdene er for fine til at de kan ligge brakk. Derfor må vi også gjøre noe midlertidig for å kunne åpne opp for resten av Hinna bydel, sier han.

Historien om Hinna Park er en historie om vellykket byutvikling. Man skal ikke mange år tilbake i tid før dette var et område nesten uten liv. I dag er det helt motsatt, med moderne boliger, arbeidsplasser, stadion, kjøpesenter, restauranter og butikker – og ikke minst flotte friområder. I 2019 ble det klart at Camar Eiendom, Entra, Stavanger Utvikling KF og Obos skal utvikle siste halvpart av utbyggingen i Jåttåvågen: 275 dekar mellom sjøen og jernbanelinjen.

– Området skal etter planen fylles med 6000 arbeidsplasser og 1500 boliger. Investeringene er anslått til 10 milliarder kroner. Tar man med fase 1 av utbyggingen, som alt er gjennomført, vil det være 14.000 arbeidsplasser og 2500 boliger i Jåttåvågen om 20–25 år. Å ha alt på ett sted har en enorm verdi, med tanke på både bærekraft og livsstil, mener Kjetil, og utdyper:

– Her blandes jobb og fritid om hverandre. Før jobb velger mange av de som jobber her å ta seg en treningsøkt hos Arena treningssenter eller joggetur i de fine omgivelsene. I lunsjen har de mulighet til å shoppe i Stadionparken eller spise lunsj på Ostehuset. Når arbeidstiden er over, møtes kollegaer til middag på Sabi Sushi eller heie frem Viking på stadion. Jeg er helt sikker på at Hinna Park og Jåtun styrker hverandre, og i sum vil være et svært attraktivt sted å bo, jobbe og leve, smiler Kjetil

    Meld din interesse!

    Registrer deg for å få oppdateringer om Jåtun.

    Jeg godkjenner å bli kontaktet på følgende vis: