Alt klart for veier og tomter på Jåtun

Etter så mange uker, måneder og år med forberedelse er det fantastisk å se planer bli til virkelighet, sier daglig leder i Jåttå Utbyggingsselskap, Tom Rune Tjelta. Sammen med driftsleder i Stangeland Maskin, Ivar Handeland, har Tom Rune ruslet oppover langs Skogsbakken til delfelt B1, som ligger med fantastisk utsikt helt øverst på Jåtun.

– Akkurat her skal vi klargjøre tomter til både leilighetsbygg og rekkehus. Vi forventer salgsstart i løpet av de nærmeste måneder, og har en hel del som skal gjøres før den tid. Vi skal blant annet bygge videre på hovedadkomstveien som i dag går forbi Husene i Skogen. Denne skal krysse Skogsbakken og gå videre til de ulike delfeltene og parkeringsanleggene. Mye skal plass under bakken, inkludert parkeringskjelleren til delfelt B1 og B2, forteller Tom Rune.

Kortreist hverdagsliv
Arbeidet med ny infrastruktur på Jåtun er nøye og samvittighetsfullt planlagt. Smarte grep er tatt for å knytte boliger, delfelt og nabolag tett sammen – og for at det skal være enkelt å komme seg til og fra Jåtun. Rundt boligområdet kommer en «grønn ring», som blir en spennende rundløype med ulike aktiviteter og opplevelser underveis.
– Vi legger til rette for et kortreist hverdagsliv. Det blir enkelt å bruke de forskjellige fellesløsningene, lekeplassene og møtestedene på Jåtun. og minst like enkelt å komme seg til buss, tog og gang- og sykkelstier til barnehager, skoler, trening, butikker og jobb, lover Tom Rune.

Byens beste nabolag
Samtidig med utbyggingen av Jåtun, kommer det til å skje mye med veinettet i nærheten. Diagonalen/Fv44 skal opparbeides med kollektivfelt, noe som vil gi en effektiv adkomst til sykehuset, universitetet, motorveien og mer. Karusellen – rundkjøringen mellom Jåtun og Hinna Park – får et «lokk» slik at trafikken kan gå under bakkenivå.
– Det er mange gode krefter som nå jobber godt for Hinna, Jåttå og Gausel med ønske om å knytte områdene sammen og skape en god bydel. Jåtun vil helt klart spille en viktig rolle i dette, og vi skal leve opp til vårt kundeløfte: Vi skal skape byens beste nabolag, sier Tom Rune.

    Meld din interesse!

    Registrer deg for å få oppdateringer om Jåtun.

    Jeg godkjenner å bli kontaktet på følgende vis: